GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Рециклирани клавиатури се превръщат в арт скулптур...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Рециклирани клавиатури се превръщат в арт скулптури

1

Много от нас са склонни да изхвърлят старите компютри и техните части на боклука. За сметка на това има хора, които смятат, че безполезните компютърни клавиатури могат да се рециклират и да продължат живота си в произведения на изкуството. Ето кои модерни творци се вдъхновиха и сътвориха скулптури от стари компютърни клавиатури:

Троянският кон на Бабис Клауд

Германският модерен творец Бабис Клауд създаде скулптура на кон изцяло от рециклирани клавиши на компютърни клавиатури. Вдъхновен едновременно от гръцката митология и от троянския вирус, конят е създаден от 18 000 клавиши. Скулптурата се отличава с изключително внимание към детайла, включително опашката на коня, която е направена от регенерирани компютърни кабели.

Антисоциалният череп на Морис Мбикаий

Морис Мбикаий е съвременен скулптор от Южна Африка и неговият впечатляващ череп е направен от рециклирани клавиатури. А защо е "антисоциален", дизайнерът отказва да поясни.

Скечът на Мерилин Монро на Кристофър Кобел

Кристофър Кобел е използвал старите клавиши на лаптопи, за да създаде това уникално творение. 2255 клавиатури са послужили за скеча, чиято изработка включва залепянето на всеки отделен клавиш с пяна към гладката повърхност, която служи и за рамка на произведението.

 

 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане