Вкусно

Рецепти

Печени ябълки с медена заливка

Рецепти

Печени ябълки с медена заливка

В наши дни ябълката е една от най-популярните, достъпни и вкусни плодове. Освен заради свежия си вкус, тя е предпочитана и заради многобройните си здравословни качества. Днес ви предлагаме една лесна рецепта с печени ябълки.

Бяла сангрия

Рецепти

Бяла сангрия

Поканете приятели и се насладете на тази вкусна и изключително ароматна напитка. В традиционната рецепта се използва червено вино, но в сезона на летните горещи дни може да го замените с бяло.

Крем супа от карфиол

Рецепти

Крем супа от карфиол

Карфиолът можете да употребявате суров или сготвен, като добавка към различни ястия, а също и подкиселен като зимна салата. Той съдържа много малко калории, но пък при консумация дава усещане за ситост по-дълго време. Опитайте!

Зелено смути с кейл

Рецепти

Зелено смути с кейл

Кейл е растение от рода на зелето и е изключително полезен. Има високо съдържание на желязо, фибри, Витамин С, А и К. Той е вкусна добавка към всяко зелено смути.

Масло от кашу

Рецепти

Масло от кашу

Домашното масло от ядки се приготвя много лесно. Ако искате може да промените рецептата, като използвате различни видове ядки - бадеми, лешници, орехи, и др. Опитайте!

Спаначена лимонада

Рецепти

Спаначена лимонада

Разнообразието на флавоноиди в спанака действа, защитавайки тялото от свободни радикали, в частност в дебелото черво. Фолиевата киселина е полезна за сърдечносъдовата система, а магнезият понижава кръвното налягане.

Ментово слънце

Рецепти

Ментово слънце

Познати с полезното си действие срещу ултравиолетовата радиация, морковите имат важно значение и при лечението на сърдечносъдови заболявания, средство за защита от инфекции, при рани и белези, за изчистване от токсините и др.

Пудинг „Черешка“

Рецепти

Пудинг „Черешка“

Черешите са богати на витамин С и калий. Имат антиоксидантно действие, укрепват сърдечносъдовата система, подобряват перисталтиката и се препоръчват при артрит и ревматизъм

ЛЕДЕНИ БЛИЗАЛКИ

Рецепти

ЛЕДЕНИ БЛИЗАЛКИ

Можете да експериментирате и да направите ледени близлки от почти всеки плод - боровинки, диня, пъпеш, къпини, банан и т.н. Към сместа добавете спирулина, хлорела на прах или малки листенца мента, за да бъдат още по-здравословни.