GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Първият в света автобус, захранван с отпадъци, тръ...

Бизнес

Новини

Новини

Първият в света автобус, захранван с отпадъци, тръгна из Великобритания

Първият в света автобус, захранван с отпадъци, тръгна из Великобритания

40-местният автобус работи на газ, генериран от третиране на отпадъчни води и хранителни отпадъци от храна, която е негодна за консумация от човека. Той произвежда по-малко емисии, отколкото традиционния дизелов двигател. Автобусът се управлява от автобусната компания Bath, покриваща линия, свързана с летището в Бристол.

Био-автобусът може да измине 300 км с един резервоар газ. Газът се генерира в заводите за третирае на отпадъчни води в Бристол, по-точно в един завод, управляван от GENeco, дъщерно дружество на местното ВиК.

Чрез третиране на канализацията и храна, която е негодна за консумация от човека, ние сме в състояние да произвеждаме достатъчно биометан, за да осигурим значителни доставки на газ за националната газова мрежа, която е способна да захранва почти 8500 домове и да зарежда био-автобуса“, обясни генералният мениджър на GENeco Мохамед Саддик.

Според местното ВиК, един резервоар газ представлява годишната загуба на храна за около пет души. Компанията отбелязва, че „използването на отпадъците, генерирани от един автобус хора за една година, е достатъчно, за да генерира гориво за изминаването на разстояние колкото от единия до другия крайна Острова“. Очаква се около 10 000 пътници да се повозят на автобуса по време на четири-седмичния му пробен период.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане