GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Първа копка по изграждането на образователна био-г...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Първа копка по изграждането на образователна био-градинка.

1 2

Деца, родители и служители от детското заведение се събраха, за да подготвят терена и да направят първите 4 повдигнати лехички, в които малките градинари ще засеят зеленчуци, ягодки и подправки.
Проектът за градинката е подготвен заедно с децата по принципите на пермакултурния дизайн и предвижда да има още спираловидна леха за подправки, лехи с цветя, малко езерце, пътека от дървени пънчета и индианска къщичка за игри, които ще бъдат довършени през следващите седмици. Към био-градинката е включен и компостер, изграден от отпадъчни материали от инвентара на детската градина, в който през последните месеци се е подготвяла почва за лехите и ще бъде използван в бъдеще от малките градинари.

Събитието се превърна в истински празник за децата, които с голямо вълнение съблюдаваха стриктното изпълнение по чертежа, копаха, разчистваха терена и взеха активно участие в монтажа на повдигнатите дървени лехи.

Родителите също се включиха с голям ентусиазъм, като не само асистираха на децата, но и осигуриха хумусна почва и биологична тор за нуждите на образователната градина.

За работливите градинари имаше подготвена обилна почерпка от дамашно приготвени пити и сладкиши.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане