GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Първата пътна помощ за електрически коли заработи ...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Първата пътна помощ за електрически коли заработи в Англия

Първата пътна помощ за електрически коли заработи в Англия

Фирмата за пътна помощ обяви мобилната система за зареждане по време на форум за зелените автопаркове. Системата за спешно зареждане на батерии на електромобили може да им осигури 15 мили пробег за по-малко от половин час. Електроенергия, равна на няколко литра бензин, би трябва да бъде достатъчна, за да помогне на собствениците на обикновен електромобил да се приберат у дома или да стигнат до най-близката станция за зареждане. Мобилната станция ще се вози на стандартните транспортни средства на RAC и ще е в състояние да осигури и пълно презареждане на батерията на електромобил, но около четири часа.

RAC стартира услугата, за да помага на нарастващия брой собственици на електрически автомобили във Великобритания. За страната се смята, че вече има повече от 9000 електрически превозни средства. Услугата ще стартира първо в областта Бирмингам, тъй като градът има най-добре развито присъствие на електрическите превозни средства в резултат на добрата си инфраструктура за зареждане.

Продажбите на електрически превозни средства в страната се ускоряват бързо и отчетоха ръст от 265 на сто за първото тримесечие на 2014 година.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане