GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Прибори от бамбук заменят пластмасовите...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Прибори от бамбук заменят пластмасовите

Прибори от бамбук заменят пластмасовите

Основна част от този боклук са картонените и пластмасови опаковки за храна, кутиите за сок и т.н. Устойчиви кутии за обяд за многократна употреба като бенто, предлагат поне частично решение на този проблем. Какво да правим обаче с приборите? Трудно е да си представим как даваме на децата да носят в училище стоманени или сребърни прибори за многократна употреба, а пластмасовите са вредни за тях и за околната среда.

Решението предлага компания, наречена "To-GoWare", основана от Стефани Бернщайн. Дизайнерката решава да предложи алтернатива, която е произведена от естествен, напълно биоразградим материал, като бамбука, след като веднъж била на ресторант, където ѝ сервирали храната с пластмасови прибори. Това я накарало да се замисли колко лесно заменяме трайните материали с изкуствени, които след това изхвърляме, без да ни е грижа за отпечатъка, който оставяме върху планетата.

Стефани Бернщайн е категорична, че който веднъж е опитал храненето с нейните бамбукови лъжица, вилица и нож, никога повече не е посегнал към пластмасовите. Комплектът е изключително лек и леснопреносим, а за децата има прибори с най-различни смешни принтове. Дизайнерката съветва в ресторантите, в които има пластмасови прибори, да помолим учтиво сервитьорите да не ни ги носят и да използваме бамбуковата алтернатива.

Независимо дали в училище, на ресторант или на обяд в работата, дизайнерката съветва да се концентрираме не само върху онова, с което храним себе си, но и върху онова, с което "храним" планетата.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане