GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Почивка на два залива Бодрум...

Дестинации

GoBIO пътува

Почивка на два залива Бодрум

1 2 3

Една от най-предпочитаните дестинации за прекарване на годишната отпуска всъщност е Бодрум – прекрасно съчетание на качествена почивка и приемлива цена. Лично аз съм краен почитател на програмите All inclusive, тъй като когато реша да си почивам… си почивам. Тези програми, включващи целодневни храни и напитки, за мен са перфектният вариант да имам всичко на разположение, успоредно със свободата да не съм ангажирана да бъда в комплекса в конкретен час.

Бодрум

Този оживен и очарователен курорт е разположен на два съседни залива на Егейско море, разделени от крепостта Св. Петър. Тази историческа сграда е построена по време на кръстоносните походи от XV век., след едно от пораженията, които претърпява Отоманската империя. На един от носовете в залива рицарите хоспиталиери построяват здрава крепост, която кръщават Petrium – св. Петър. Смята се, че оттам произлиза името на Бодрум.

Друг интересен факт е, че това е родното място на Херодот, а тук се намира и гробницата на цар Мавзол. Така нареченият Мавзолей е едно от седемте чудеса на античния свят, наред с египетските пирамиди и висящите градини във Вавилон.

Днес хотелските комплекси в курорта са разположени в малки и живописни заливи, пръснати на целия полуостров. Старата част на града носи духа на отдавна отминали времена, внушават го ниските синьо-бели къщи, тесните улички с безброй магазинчета за антики и сувенири. Неописуемо изобилие от кафенета, ресторанти, барове и нощни клубове, разпръснати по крайбрежната алея подмамват да се включиш в нестихващия купон. Безгрижен чар и магия, весел нощен живот, много атракции и забавления… А едно от най-любимите ми неща – разходка по крайбрежния булевард вечер, приключваща с вкусни рибни специалитети в някое от морските ресторантчета.
Къде да отседна
От години, когато си търся хотел за почивка, избягвам шумотевицата на курортните градчета. Така се спрях на Kefaluka Resort – прекрасен петзвезден хотел, който се намира на самия пясъчен плаж в района Акярлар - на 10 км от Тургутрейс и на 25 км от Бодрум.

Пътуването с личен автомобил си има своите предимства, но този път реших да спестя време и предпочетох почивка по програма – с чартърен полет от София и с шест нощувки.

С пристигането с изненада установих, че  почти всички хотелски стаи гледаха към морето – неописуемо изживяване, особено вечер, уморен да наблюдаваш морето и да слушаш как вълните се разбиват в краката ти.

Още с пристигане силно се впечатлих от голямото кулинарно разнообразие, на което може човек да се наслади не само в основния ресторант, но и в четирите a la carte ресторанта – италиански, мексикански, рибен и турски. Естествено, такъв комплекс задължително предлага и с витамин бар, един вътрешен и два външни басейна, аквапарк с пет пързалки. А на който му останат сили от изтощителното плажуване, може да гори калории на воля на двата тенис корта, да поиграе баскетбол, футбол, плажен волейбол, за качи адреналина си с моторен и безмоторен воден спорт, уиндсърф, катамаран, стрелба с лък и с въздушен пистолет и какво ли още не.


Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане