GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Постен кекс с тиква...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Постен кекс с тиква

Постен кекс с тиква

Рецепта:

220 г тиква

2 яйца или заместител 1 банан

50 г орехи

140 г кокосово масло

240 г фурми или стафиди

50 г нерафинирана захар, по желание

200 г безглутеново брашно микс

1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

Настържете тиквата с помощта на кухненски робот. Добавете всички съставки без брашното и блендирайте или разбъркайте много добре на ръка. Когато се получи хомогенна смес, добавете брашното и разбъркайте отново. Изсипете в омазнена форма за кекс и печете на предварително загрята на 180°С около 50-55 минути. Оставете да изстине във формата и след това внимателно извадете кекса. Сервирайте кекса глазиран със сметана от кокосово мляко с мед и натрошен суров шам-фъстък.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане