GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Подарете преживяване вместо предмети...

Здраве

Интересно

Интересно

Подарете преживяване вместо предмети

Подарете преживяване вместо предмети

Коледните празници не трябва да се въртят само около шопинга и физическите подаръци, които всички ще получат. Има хиляди причини да помислите за "зелена" алтернатива - вместо предмети, да подарeте на близките и приятелите си преживяване. Така не само ще спестите пари, но и ще помогнете на планетата, а и ще насочите вниманието на семейството си към онова, което наистина има значение - прекарването на време заедно. Ето няколко алтернативни идеи за нематериални подаръци, които ще зарадват децата и възрастните:

Излезте навън

Организирайте интересно преживяване за цялото семейство навън и ще създадете спомен, който ще трае по-дълго от предметите. Независимо дали ще организирате голяма надпревара със шейни, ще отидете на ски или на хижа заедно, или ще се спрете на нещо по-уютно като сауна и спа в скандинавски стил, съвместните зимни преживявания сближават и създават настроение.

Пoдарете ново умение

Вместо да купувате вещи, защо да не подарите умение в някои занаят на своите деца или на партньора? Помислете какво наистина ги интересува, но не са имали възможност досега да опитат. Рисуване, уроци по китара, грънчарство, готвене на екзотична храна, изработка на свещи - не слагайте граница на въображението си.

Поканете гости

Забавните разговори на чаша вино с приятели са едно от най-разпускащите преживявания с доказан терапевтичен ефект. Не е нужно да прекарвате много време в приготовления - просто вземете хубаво сирене и няколко бутилки добро вино и се обадете на хора, с които ще ви е приятно да ги споделите. Ако имате деца, можете да поканите приятели и да поиграете на любимата им настолна игра. Възрастните също обичат "Монопол", ханойски кули и пъзели!

Пригответе ядливи подаръци

Подаръците във формата на храна за красиви и апетитни, освен това винаги влизат в употреба! Приготовлението им е добра възможност да прекарате весели часове с децата в кухнята, докато правите курабийки със захарен фондан или изпълнявате по-нестандартни рецепти като ябълково масло, захаросани портокалови кори, карамелени пуканки, ядкови барчета, домашни бонбони, морковена халва и т.н.  Опаковайте интересно и раздайте на близките си, а с курабийките можете също да украсите елхата.

Дайте билети

Билети за концерт, театър или кино, или за каквито и да е детски забавления, ще бъдат оценени подобаващо от онези, за които са предназначени. Ако обаче купувате билети за приятели, намерете начин първо да разберете дали са свободни на тази дата.

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане