GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Плодови маски за здрава коса...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Плодови маски за здрава коса

Плодови маски за здрава коса

Използвайте папая за маска, като вземете една зряла и я направите на пюре, после я разбъркате с малко кисело мляко и 2 капки глицерин. След като смесите съставките добре, нанесете по дължината на косата си и оставете за 30-45 минути. След като отмиете, ще забележите резултатите – папаята ще се погрижи косата ви да не се къса и да не цъфти.

Маска с ягоди можете да си направите, за да направите косата си лъскава и копринена. Смесете пресни ягоди с кисело или прясно мляко и нанесете сместа върху влажна коса. Оставете за около 30 минути и след това отмийте с хладка вода.

Крушата е една от най-често използваните съставки за маски за коса. За целта имате нужда от една круша, която да намачкате добре с масло от ший и кокосово олио. Оставете на косата си поне за половин час, преди отмиване.

Много от добрите смески за маска за коса включват авокадо. Можете да го смесите с мед и зехтин – медът е богат на витамини, които ще заздравят косата, а зехтинът ще хидратира косъма в дълбочина. Можете да добавите и етерично масло от лавандула, което ще успокои скалпа, ако има сърбежи, а и ще се бори с пърхота. Смесете едно зряло авокадо с 2 лъжици мед и 2 лъжици зехтин, нанесете го на влажна коса. Оставете за поне 40 минути и след това измийте.

За двоен ефект, смесете авокадо и банан. Тази маска в дълбочина ще заздрави косата и ще я направи лъскава и мека. Направете на каша по един зрял банан и авокадо и ги смесете с лъжица зехтин и няколко капки етерично масло (роза, жасмин или лавандула). Нанесете на влажна коса и скалп, масажирайте и след това оставете да престои 15-30 минути. Изплакнете с хладка вода внимателно и обилно. 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане