GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Париж препроектира известните площади за пешеходци...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Париж препроектира известните площади за пешеходци и велосипедисти

Париж препроектира известните площади за пешеходци и велосипедисти

Градската управа в Париж е разработила серия от проекти, които ще дадат възможност на местните жители, а също и на туристите, за да се движат из града пеша. Един от проектите, най-емблематичен за тази промяна, е планът за редизайн на Площада на Бастилията, който ще се превърне „автомобилния остров“ в среда, удобна за пешеходци.

Градската управа е разработила схема за ремоделиране, обхващайки седем различни места, които ще преобразят претоваренитео т автомобили пътища и кръстовища в области, които могат да бъдат ползвани и от велосипедисти и пешеходци. Промените ще следват модела на реновацията на Площада на Републиката от 2013 г., когато той бе превърнат в пешеходен площад с дървета и пейки. Сега Площадът на Бастилията ще бъде оформен с тротоар, зелени площи с пейки и места за сядане. Официалн работата по този проект ще започне през 2017.

Всеки от проектите има за цел да предостави на пешеходците най-малко 50% от пространството на площада, премахвайки лените за автомобилно движение. Подходът ще се основава на интензивно събиране на данни, за да се събере конкретна информация за това как се използва общественото пространство. Две компании – Cisco и Placemeter – ще помагат в тази част от проекта. Последната ще работи с градската управа и ще тества различни сценарии на предсказване какво ще се случи, ако дадени улици бъдат затворени на определени места за един месец.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане