GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Папа Франциск призова за създаването на зелени раб...

Бизнес

Новини

Новини

Папа Франциск призова за създаването на зелени работни места в ЕС

Папа Франциск призова за създаването на зелени работни места в ЕС

Говорейки в Страсбург пред Европейския парламент, Папата отбеляза, че Европа „винаги е била в авангарда на усилията за насърчаване на екологията“, но намекна, че по-екологичната икономика може да помогне да се спре нарастващата безработица сред младите хора в Европа.

Младите хора днес искат по-подходящо и пълноценно образование, което може да им даде възможност да гледат към бъдещето с надежда, а не с разочарование“, каза той. „Има толкова много творчески потенциал в Европа в различните области на научните изследвания, някои от които все още не са напълно проучени. Нужно е само да помислим, например, за алтернативни източници на енергия, развитието на които ще помогне за защитата на околната среда“.

Папа Франциск, който е родом от Аржентина, каза, че много части на света гледат на Европа като на уморена и стара, като „баба“, която вече е безплодна и безжизнена“, където “великите идеи” са заменени от „бюрократични технически въпроси в институциите“.

Папата призова и за реформа в сектора на селското стопанство, където „политиките в момента позволяват милиони тонове храна да бъдат похабявани, докато в някои страни много хора все още продължават да гладуват“.

Опазването на околната среда означава не само да не я унищожаваме, а и да я използваме за добри цели“, каза той.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане