GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Палатката Cinch съчетава бързо сглобяване с LED и ...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Палатката Cinch съчетава бързо сглобяване с LED и соларна енергия

Палатката Cinch съчетава бързо сглобяване с LED и соларна енергия

Дизайнерът на Cinch Джейк Джексън обичал всичко, свързано с ходенето на къмпинг, с изключение на…. палатката. След години на безсилие и борба с най-различни модели, достъпни на пазара, той решил да си направи свой собствен моден. Разработил прототипа преди около четири години. Започнал да предлага изобретението си в малкио бройки, като усъвършенствал палатката благодарение на обратната връзка от всички, решили да си купят от неговата палатка. Миналата година дизайнерът решил, че разработката му вече е готова за по-големия пазар и след успешна Kickstarter кампания я пуснал за масови продажби през декември.Най-важното в палатката на Джексън е нейното бързо сглобяване. Всъщност, на човек изобщо не се налага да я сглобява, защото тя има саморазгъващ се механизъм (изскачащ). Това само по себе си не е нещо ново при палатките, отчита самият Джексън. Различното е мащабът. Според дизайнера, самораазгъващите се палатки обчайно са много малки и „нагъчкани“. Неговата палатка е голяма, просторна, с комфортен навес, големи врати отпред и отзад, два вътрешни вестибюла, навеси над вратите, както и достатъчномясто за хората – двама, трима или четирима според модела. Между вратите и страничните прозорци има достатъчно въздух и добра вентилация.

Всяка палатка се сгъва в калъф с форма на диск, който включва и ремъци за закрепване. Пакетите не са във вид на раница, уви, тежат 5-9 кг. и имат размер 70 до 90 см.

 

Всичко това Джексън надградил с комплект LED осветление тип „всичко в едно“ и соларни клетки. Осветлението се състои от 4 LED”колчета“ и две диодни фенерчета. Всичко това в съчетание със севтлоотразителните ленти на палатката обаче равят, лесно ориентирането в тъмнината.

 

Наличната слънчева „инсталация“ включва соларни клетки на покрива на палатката, малка батерия и кабел, който е прокаран през тъканта и достига до специален порт, устойчив на атмосферни условия, вписан в стената на палатката.

 

 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане