GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Очилата Google Glass се оказаха в помощ на соларни...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Очилата Google Glass се оказаха в помощ на соларните инсталатори

Очилата Google Glass се оказаха в помощ на соларните инсталатори

Инсталирането на слънчеваюи масиви изисква знания за изграждане на планове и спецификации за покриви, но боравенето с големи обеми документи – особено когато се качваш по стълби или стоиш на покрив е трудно и може да бъде опасно. Падането от покрив или стълба може да бъде рисковано или дори смъртоносно. Но използването на Google Glass за достъп до важни документи и планове се оказало много по-безопасно в сравнение с носенето на класьори, папки и заякчени лаптопи.

Майкъл Чагала, ИТ директор в компанията за слънчева енергия, проектирал приложение за Google Glass, което позволява на полевите техници да получат достъп до досиетата на клиентите, данните за работната площадка, на която се намират, и инвентарна информация. Полевите техници могат да изпращат видео „на живо“ от структурите и покривите, по които работят, до офиса, ако искат да се консултират с колеги. Разбира се, те могат и да се обадят в офиса с помощта на високотехнологичните очила. Те могат да виждат планове и схеми, като в същото време ръцете им са свободни – нещо чудесно за работа на терен, където ръцете са необходими за работа, както и за да може човек да се държи и да пази равновесие, особено ако духа вятър.

Друго потенциално приложение е видеозаписът на работата на нов техник за преглед при завръщането му в офиса, за да се дадат конструктивни съвети от неговите мениджъри. Обсъжда се и въпросът дали този подход с излъчването на видео на живо от процеса на работа не можце да намали конфликтите между служители или дори спирането на работа, което понякога се случва. Ако служителите могат просто да включат своите Google Glass очила и да предават на живо случаите на лошо поведение, това може да означава по-малко крамоли между работниците.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане