GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Земеделски производители / Остават ни само 60 години за земеделие ...

Бизнес

Земеделски производители

Земеделски производители

Остават ни само 60 години за земеделие

Остават ни само 60 години за земеделие

Около една трета от почвата по света вече е деградирала, посочи Мария-Елена Семедо от Организацията по прехрана и земеделие (FAO) към ООН.

Причините за унищожаването на почвите включват земеделските техники, свързани с употребата на агресивни химикали, обезлесяването, което увеличава ерозията, и глобалното затопляне. Земята под краката ни твърде често бива пренебрегва от политиците, твърдят експертите.

“Почвите са основа на живота ни”, каза Семедо. „95% от храната ни идва от почвата“.

Освен ако бъдат приложени нови подходи в земеделието, общото количество обработваеми и обработваема земя на човек през 2050 г. ще бъде равно на едва една четвърт от това, което е било през 1960 г., съобщи ФАО. Това се дължи на нарастващото население и деградацията на почвата.

Почвите играят ключова роля в усвояването на въглеродa и филтрирането на водата. Унищожаването на почвата създава порочен кръг, в който се съхраняват по-малко въглеродни емисии, светът става по-горещ, а земята е допълнително се влошава.

Всяка минута губим почва с размера на 30 футболни игрища, най-вече в резултат на интензивното земеделие,“ коментира Волкерт Енгелсман, активист на Международната федерация на движенията за биологично земеделие. „”Органичното (земеделие) може и да не е единственото решение, но е най-доброто, за което се сещам“.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане