GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Опознаваме тайните на прилепите през септември и о...

Бизнес

Новини

Новини

Опознаваме тайните на прилепите през септември и октомври

Опознаваме тайните на прилепите през септември и октомври

Програмата ще включва презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите.

Ето как ще са резпределени те сред градовете:

 • В СОФИЯ (17ми септември) събитието ще се проведе в Националния природонаучен музей, от 11:00 до 18:00 часа. Организаторите от Центъра за изследване и защита на прилепите към НПМ – БАН Ви очакват с прожекции на филми, научно популярни презентации, Арт работилници за деца и възрастни, както и изследователски игри.
 • В ПЛОВДИВ (19ти септември) събитието ще се проведе от 18:00 часа в Цар-Симеоновата градина. Нощта се организира от Зелени Балкани и включва информационно-образователна кампания, презентации за прилепите, изложби, рисуване, игри и викторини.
 • ВЪВ ВРАЦА (23ти септември) събитието се организира от Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан”, Читалище „Развитие“, които са подготвили презентации, прилепна гимнастика, „прилепни игри“ и различни ателиета и томболи. Нощта на прилепите ще започне от 16:00 часа в Информационен център – НАТУРА.
 • БЛАГОЕВГРАД (24ти септември) – БФБ и РИМ-Благоевград се присъединяват з а първи път към нашата „прилепна коалиция“ с различни занимания, които ще се състоят в РИМ – Благоевград.
 • СЛИВЕН (25 септември). Зелени Балкани и ДПП „Сините камъни“ ще посрещнат децата в Информационния център на парковата дирекция, с презентация, прожекции на филми и други интересни занимания.
 • ПАЗАРДЖИК (26ми септември) се присъединява към Нощта на прилепите за първи път. Зелени Балкани, Младежки дом – Пазарджик, CulturLab, Дни на изкуството и природата, КАУЗА ПРИРОДА ще организират информационни и творчески инициативи, за популяризиране на прилепите.
 • В ПЛЕВЕН (28ми септември) – Зелени Балкани и РИМ-Плевен ви очакват от 11 до 16,00 часа в Музея за прилепни занимания.
 • В ЛОВЕЧ (29ми септември) – Зелени Балкани и Сдружение „Деветашко плато“ ще организират с подкрепата на Община Ловеч информационно-образователна кампания, която ще се състои на площад „Тодор Кирков“ от 17.00ч.
 • В КНЕЖА (30ти септември) в Общинския исторически музей организаторите от ЦИЗП – БАН и Зелени Балкани ще очакват малки и пораснали деца от 18:00 часа. Събитието ще включва презентации за прилепите, изложба, викторина и арт работилници.
 • В СТАРА ЗАГОРА (1ви октомври), Зелени Балкани и РИМ – Стара Загора очакват гостите си в РИМ – Стара Загора, от 15:00 часа, за да научат много нови и интересни неща за прилепите.
 • В РУСЕ (2ри октомври) – Нощта на прилепите ще бъде отбелязана с открит урок по връзване на възли и начини за осигуряване при работа с въже, практическо занятие с възможност за спускане по въже (тролей), боди арт – изрисувани лица на деца от деца-художници, работилница за рязане, оцветяване и връзване на домино – силует на прилеп, прожекция на филм “На гости в мрака” с презентация за прилепите и накрая след залеза на слънцето демонстрация – работа с детектор за ултразвук. Организатори са Регионален исторически музей – Русе, Партньори: Пещерен клуб “Приста” – Русе, Арена медия – Русе и БДЗП – Русе.
 • В БУРГАС (6ти октомври) – Зелени Балкани, БФБ и СК „Непиаст“ организират от 18:00 часа в Културен център „Морско Казино“ презентация, детски конкурс за рисунки, печива, плетива и други форми с прилепи, арт занимания, а от 19:00 часа – наблюдения на прилепи и работа с детектор в Морската градина.
 • В ПОМОРИЕ (7ти октомври) в Информационния център за Поморийско езеро ще бъдат представени презентации пред ученици от града.
 • В ШУМЕН (10ти октомври) – ЦИЗП-БАН и Скаутски клуб „Мадарски конник“ – Шумен е организатор на информационно-образователна кампания, която ще се проведе от 17:00 часа в Младежкия дом в града.
 • ВЕЛИКО ТЪРНОВО и Мусина – (10 октомври и 8ми октомври) – Пещерен клуб „Дервент“ по традиция ще провокира децата с различни занимания, в партньорство с Ученически спелеоклуб „Проф Рафаил Попов“ – Велико Търново и Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“. За целта ще бъде подредена изложба, ще се изнесе беседа и ще има презентации за прилепите, след което ще бъдат осъществени активности за деца и ученици (викторина, рисунки, маски, и др.), както и демонстрация и на спелеотехника. Инициативите ще бъдат проведени в професионална гимназия по туризъм “Д-р В.Берон” на 08.10.2015г. В с.Мусина, Нощта на прилепите ще се проведе на 10.10.2015г. По традиция активности на прилепна тематика ще бъдат представени на поляната пред пещерата. Ще има демонстрация на пещерна екипировка и техника. Преди това ще бъде проведена среща-разговор с местното население в клуба при кметството с презентация за прилепите. При добро време ще бъдат проведени и нощни наблюдения на прилепи.

ЛИЦА ЗА КОНТАКТИ

Относно Националната кампания – Елена Стоева, Зелени Балкани – моб. тел. 0887574699.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане