GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Земеделски производители / Опасност от авариен разлив на нефтопродукти край Д...

Бизнес

Земеделски производители

Земеделски производители

Опасност от авариен разлив на нефтопродукти край Дуранкулак

Опасност от авариен разлив на нефтопродукти край Дуранкулак

Дори и да приемем за верни твърденията на капитана, че в резервоарите на плавателното средство е имало само 10 тона гориво, това количество е достатъчно да замърси за дълго време крайбрежието ни и туристическите плажове по Черноморието, алармираха от Коалиция за устойчиво развитие.

Дали горивото ще излезе на повърхността днес, утре, след един месец или през лятото, е въпрос за който МОСВ вече трябваше да е предприело мерки като държавен контролен орган, посочиха от организацята.

Днес Коалиция за устойчиво развитие разпространи меморандум до държавните контролни органи, МОСВ и Гражданска защита с искане да се направи незабавен оглед на кораба, за да се установи може ли да бъде източено горивото от него. Така би се ликвидирала възможността за внезапно и неконтролируемо изтичане, което чрез обичайните течения под Калиакра може да отнесе петрол и да замърси мидените плантации и курортите „Албена” и „Златни пясъци”.

Коалиция за устойчиво развитие заявява готовност да помогне в организацията и извършването на дейностите по одитиране и обезвреждане на морската опасност със свои доброволци и партньорски специализирани организации.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане