GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Омлет с аспержи...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Омлет с аспержи

Омлет с аспержи

 

 

 

 

 

 

Рецепта:

225 аспержи

2 с.л. масло

5 белтъка +1 жълтък

2 с.л. прясно мляко

щипка прясно смлян черен пипер и сол

 

Приготвяне:

Бланширайте аспержите във вряща подсолена вода, докато омекнат, около 2 - 4 минути. Отцеждат се внимателно. Разтопете 1 с.л. маслото в тиган, за предпочитане с незалепващо покритие. В малка купичка разбъркайте яйцата, млякото, солта,  и черния пипер. Изсипете яйчената смес в тигана, така че да покрият дъното на тигана равномерно. Когато яйцата са готови от долната страна, но повърхността е все още лъскава, сложете аспержите в едната част на омлета и прегънете другата върху зеленчуците. Сервирайте веднага. Може да декорирате с копър.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане