GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Одеяла се превръщат в атрактивни якета и палта...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Одеяла се превръщат в атрактивни якета и палта

1

Две приятелки, които се срещат за първи път в училището за дизайн в Амстердам, решават да трансформират старите вълнени одеяла от цяла Холандия в удобни и атрактивни якета и палта. Йони ван Оорсув и Манон ван Хокел се вдъхновяват от майката на първата и от липсата на топлина в студентската квартира на втората.

"Манон живееше в къща без никакво отопление, така че тя застилаше леглото си с няколко вълнени одеяла, за да се топли" - казва Оорсув. "Майка ми предложи да направи палто за нея от тях." Палтото се получава впечатляващо и скоро двете дизайнерки започват да прекарват нощите си, изработвайки връхни дрехи за всичките си колеги и познати. Те решават да доразвият идеята и основават компанията си "Wintervacht"

По отношение на материалите, двете имат огромен избор. "Холандия се славеше с огромната си индустрия за производство на одеяла" - казва Оорсув. "Бяха изработени милиони вълнени одеяла, във всякакви красиви разцветки и дизайни."

Дизайнът на творенията им е минималистичен и повечето якета и палта са унисекс. Двете дизайнерки държат изключително много на качеството при изработката - както и на модели, които ще покажат най-добре естествената красота на вълненото одеяло. Те не искат да бъдат част от модната индустрия, която предлага нова колекция всеки нов сезон, а да създават продукти, които надживяват времето си и ще останат с клиентите им в продължение на много години.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане