GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Няколко идеи за живот с по-малко пластмаса...

Здраве

Интересно

Интересно

Няколко идеи за живот с по-малко пластмаса

Няколко идеи за живот с по-малко пластмаса

Добрите стари вещи за многократна употреба

Стъкленото шише с винтова капачка съхранява течностите много по-добре от пластмасовото, което – особено в горещите дни на лятото – отделя различни токсични съставки и „обогатява“ това, което пием. По същия начин бурканите могат да заменят пластмасовите кутии.

Платнена торба вместо пликче

Всичко, което се продава в насипно състояние и може да се сложи в тораба или мрежа, може да ни спести употребата на найлонови пликчета.

Без незалепващи съдове за готвене

Свикнали сме да готвим в тефлонови тигани и да ги мием лесно и бързо, но загряването им добавя към храната ни редица токсични съставки. Дорите стари чугунени и емайлирани тигани няма да отровят храната ни – струва си усилието да се измият малко по-трудно след това, защото става дума за здравето ни.

Собствени подправки

Това може да бъде забавен експеримент – да си направим сами кетчуп у дома, лютивка, различни сосов, горчица, майонеза. Всичко това може да се съхранява в стъклени буркани. Звучи абсурдно? Домашна майонеза се прави за по-малко от една минута – доста по-удобно е да си я направиш сам у дома, отколкото да тичаш до магазина.

Сода и оцет вместо куп препарати

Сода бикарбонат и ожет – тези просто съставки могат да се погрижат за по-голямата част от почистването на дома и да елиминират нуждата от скъпи и вредни препарати в пластмасови опаковки. Те могат дори да заместят шампоана!


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане