GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Нови нашийници за домашни животни ...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Нови нашийници за домашни животни

Нови нашийници за домашни животни

Две различни американски компании вече произвеждат такива нашийници, които следят за температура, следят пулс и дишане, и дори могат по други знаци да предположат кога животното изпитва някаква болка.

Едната компания – PetPace, създава медицински нашийници, които изпращат нотификации за всякакви промени в жизнените показатели на домашния любимец като СМС или имейл. Другата компания, Voyce, е създала потребителска версия с подобни характеристики, която има и професионална версия, използвана от ветеринари.

Продуктите и на двете фирми могат да се настройват, за да следят показатели според специфични болести, за по-голяма ефективност, и са точни за животни над три килограма и половина.

Кенет Керинг, който живее в Детройт, е използвал нашийник от PetPace, за да следи здравословното състояние на 5-годишното си куче Джак, за да тества ефективността на аксесоара при засичане на симптоми на епилепсия. Собственикът докладва, че нашийникът го информира дори при най-началните симптоми на пристъп като рязко спиране на всякакви дейности и тремори в крайниците.

Медицинският нашийник на PetPace е на пазара вече от 3 години и е тествано на хиляди кучета. Нашийникът на Voyce от друга страна е пуснат на потребителския пазар тази пролет, като професионалното издание е започнало работа през юли и вече обслужва повече от 100 ветеринарни офиса. А относно цената – PetPace могат да се закупят за 150 американски долара, а Voice – за 200.

Има някои ограничения на умните нашийници – едно от тях е животът на батерията на уреда. Според това колко информация трябва да събира и доставя, батерията на нашийника може да издържи между два дни и осем седмици. При кучето на Керинг, Джак, например, данни трябва да се събират на всеки 2 минути, други – на всеки 15 минути, което изтощава батерията за около 2 дни. Докато батерията се зарежда за около 2 часа, кучето е без нашийник и собственикът му трябва да е нащрек. 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане