GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Нахутена яхнийка...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Нахутена яхнийка

Нахутена яхнийка

Рецепта:

  • 300 г нахут
  • 3-4 домата
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 4 моркова
  • 2-3 корена пащърнак
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • други зеленчуци по желание
  • ½ лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • хималайска сол на вкус
  • ½ ч.л. кардамон

Приготвяне:

Накиснете нахута за около 12 часа. Най-лесно е да го сложите във вода вечерта и на сутринта ще е готов за варене. Сварете вече накиснатия нахут, а докато се вари, нарежете всички зеленчуци на не много големи парчета, залейте ги със зехтин, посолете с малко хималайска сол, добавете малко вода и ги изпечете във фурната на 180°С. Сваряването на нахута и печенето на зеленчуците отнема горе долу едно и също време.

Измийте сварения нахут и към него добавете изпечените зеленчуци, като от тях отделите приблизително ¼. Отделените зеленчуци сложете в блендер, към тях добавете сока на половин лимон, 1 ч.л. хималайска сол и кардамона. Блендирайте до получаване на хомогенна смес. Може да използвате и пасатор. Получения сос сложете при нахута и зеленчуците и разбъркайте. Ако е необходимо, добавете още подправки.

 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане