GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Най-красивите места за дайвинг в света...

Дестинации

GoBIO пътува

Най-красивите места за дайвинг в света

Хавай Тайланд Египет Карибите

Белиз

Най-добрите места за гмуркане са Великата синя дупка, морският резерват Хол Чан, внушителният атол Глоувър Риф, Халф Мун Кайе.

Кога да отидете: През късната пролет и ранното лято рискът от бури е малък, хотелските цени падат, а водата е много топла.

Червено море, Египет

Най-добрите места за гмуркане са Ел Минай, малкият остров Гифтун, Джаксън Рийд (пролива Тиран), потъналият кораб "Тистългорм" (национален парк "Рас Мохамед"). Риби, корали и гигантски медузи е нормално да виждате под водата, но останките от потънали кораби винаги изненадват и това е причината водолазите да са толкова запалени по тях.

Кога да отидете: Топлата вода гарантира приятни условия за дайвинг през цялата година. Зимата е най-популярното време за посещение на Червено море, тъй като температурата на въздуха е по-поносима.

Островите Търкс и Кайкос, Карибите

Най-добрите места за гмуркане са Гранд Търк, Салт Кей, екзотичният плаж „Грейс бей“ на остров Провиденсиалес (винаги на челни места в престижни класация за най-красиви плажове в света), Западен Кайкос.

Кога да отидете: Водата е топла и ясна целогодишно. Гърбати китове могат да бъдат забелязани от декември до март.

Тайланд

Най-добрите места за гмуркане са островите Симилан и Сурин, районът на Ко Пи Пи - едно от най-пленителните места в света. Преди да бъде връхлетян от цунами, най-големият от шестте острова - Пи Пи Дон, е приемал 500 000 туристи годишно. Тук се намира прословутият залив Мая Бей, където през 1999 г. са заснети епизоди от филма с Леонардо ди Каприо "Плажът".

Кога да отидете: От ноември до април, когато водите са спокойни. Дъждовният мусонен сезон започва от юли и завършва към септември и макар да се отбелязва с живописен фестивал на фойерверките в чест на бога на дъжда, не е особено препоръчителен за туристи.

ХАВАЙ

Най-добрите места за гмуркане са живописната местност Катедралите, привличаща любителите гмуркачи със стотиците морски видове, включително октоподи, синьо ивичестата риба и рибата пеперуда (Ланай, известен и като "Ананасовия остров"), Ниихау, Манта (Големият остров), кратерът Молокини (Мауи), Заливът на акулите (Оаху).

Кога да отидете: Водите на Хавай са най-спокойни през лятото. Въпреки това сезонът на китовете е през зимата и пролетта.

Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане