GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Влез във форма / Най-екстремните зимни спортове...

Спорт

Влез във форма

Влез във форма

Най-екстремните зимни спортове

Най-екстремните зимни спортове

Зимното време става все по-сурово и милиони хора ще се възползват от снега и леда по склоновете тази година. Някои от тях имат наистина екстремни начини да се наслаждават на Майката Природа, практикувайки най-шантавите зимни спортове, които могат да съществуват. Ето 10-те най-забележителни сред тях, някой от които може би ще ви достави удоволствие да опитате:

 

Ледено гмуркане

Само защото е зима, не означава, че трябва да изоставяте плавниците си. Грабвайте подходящ костюм - и термос с горещ шоколад - и опитайте ледено гмуркане. Този специален вид гмуркане изисква допълнително обучение, тъй като се осъществява под леда и обикновено има една-единствена точка на влизане и излизане, което го прави много по-опасно от обикновеното гмуркане. Ледените водолази трябва да се научат как да познават леда и да отделят достатъчно внимание на подготовката, която включва рязане на дупка в леда.

 

Скоростно ​​летене

Какво ще се получи, когато комбинирате ски с парапланеризъм? Скоростно летене. По своята същност това е летене, което от време на време преминава в ски спускане. Изглежда безкрайно опасно, но и също толкова красиво. Добрата новина е, че ако има досадни пречки по пътя, като например дървета, можете просто да прелетите над тях. Скоростта, която може да бъде достигната, е повече от 160 км/ч.

 

Снежно поло

Това е просто модифицирана версия на поло, което се играе върху заледено поле, обградено със стени. Конете носят специални "обувки", които осигуряват на копитата им по-добро сцепление, а топката е по-голяма от обичайното и червена, за да се откроява.

 

Ледено катерене

Спортът еволюира от скалното катерене, когато планинарите е трябвало да се научат как да се справят с екстремните условия по високите върхове на планините - в участъците, където те са заледени. В крайна сметка те изработили специализирани уреди и инструменти и се втурвали да търсят замръзнали водопади.

 

Скиджоринг

Спортът датира отпреди стотици години и хората са го практикували по съвсем прагматични причини по време на дългите зими. По същество той представлява каране на ски, в което скиорът привързва себе си към кон, кучешки впряг или (в наши дни) моторно превозно средство. Състезания по скиджоринг се провеждат в няколко американски щати и други страни в света.

 

Леден яхтинг

Съвременните ледени яхти приличат на комбинация от лодка с платно и чифт кънки за лед, но макар и това да изглежда странно, в самият спорт няма нищо несериозно.

 

Ски колоездене

Ски колоезденето е относително нов спорт, така че все още можете да закупите ски велосипед само от производител. Можете също да опитате да наемете в някоя от популярните ски дестинации. Ски велосипедите имат нисък център на тежестта, така че дори да не сте запален скиор, няма да е трудно да се научите да го управлявате.

 

Снежен каякинг

Каякът върши същата работа като шейна върху леда, но греблото дава възможност на управляващия го за по-голям контрол. Тъй като снежният каякинг се води екстремен спорт, малко ски курорти го позволяват. За сметка на това се провеждат професионални конкурси по снежен каякинг, които включват неравности, завои и всякакви други покачващи адреналина предизвикателства.

 

Ледено сърфиране

Основната разлика на леденото сърфиране с уиндсърфинга е в скоростта, която практикуващите го могат да развият. Леденото сърфиране позволява да се развие скорост до 110 км/ч, но - също както и обикновеното - не осигурява спирачки.

 

Плуване с полярни мечки

Всъщност се нямат предвид истински бели мечоци - просто можете да опитате плуване по всяко време през зимата в открит ледено студен воден басейн. Освен това то не е и съвсем плуване - става дума по-скоро за бързо потапяне, колкото да събудите сетивата си, след което сте извинени дълго да се съвземате дълго от преживяването с чаша горещ чай (или нещо по-силно) в ръка.


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане