GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Най-добрите съвети за релаксация...

Спорт

Йога

Най-добрите съвети за релаксация

Най-добрите съвети за релаксация

Релаксацията не е непостижима. Това, което е необходимо, е само да отделим време за себе си. Предлагаме ви няколко съвета за борба със стреса, които може да обмислите.

За начало, средата, в която се намирате, може много да помогне или да пречи на състоянието на духа ви. Хората и обектите около нас влияят на вътрешното ни състояние. Огледайте се около вас – ако имате много натрупани вещи, те ще ви напомнят за това, което още не сте свършили, а това само ще добавя още притеснения, вместо да ви успокоява.

Хората, с които живеете и общувате, също влияят на състоянието ви. Важно е да поддържате връзките си здравословни и щастливи, за да сте спокойни и вие. Неразбирането, предателствата и проблемите понякога са неща, които не можем да контролираме, но тези, които можем – трябва да се постараем.

Релаксацията не значи цял ден почивка, използвайте времето между различните дейности, за да си вземете 10-15-минутни почивки. 10 минути музика по път за работа, 15 минути ходене пеша към дома, любим сладолед за десерт, плуване сутрин, са чудесни начини да се борите със стреса.

Опитайте се да сте възможно най-независими – зависимостта ни води до състояния, в които решаваме да натоварваме себе си повече. Ако можете да направите всичко сами, ще сте по-щастливи – това ще ви донесе по-голяма възможност да планирате несигурностите и да се радвате пълноценно на успехите си. Имаме нужда, естествено, от хора, с които да споделяме живота си, но този съвет важи за нещата, с които можем да се справим и сами.

Дайте на всички позитиви да стигнат до сърцето ви! Избягвайте негативите, но прегръщайте позитивите активно – били те мисли, действия, хора – за каквото и да се сетите.

Има важна максима, която може да се стараете да спазвате – никога не бъдете толкова заети да градите живота си, че да забравите да го живеете. 

Практикувайте йога. Редовните медитации ще ви накарат да се отпуснете и освободите от стреса, тъй като осигурява релаксация на подсъзнателно ниво. По време на медитация се постига синхронизация на тяло, ум и душа. Чувстваш се по-спокоен, по-щастлив, по-енергичен, с по-ясно мислене и способност за вземане на решения.

Почивката, която получаваш в медитация е по-дълбока от най-дълбокия сън. Само няколко минути медитация се равняват на почти 4 часа сън. По време на медитация ума ти е осъзнат, а всички останали органи са в дълбока почивка. Казано е, че медитацията е най-чистата форма на молитва.


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане