GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Най-добрите и най-лошите храни за секс...

Здраве

Интересно

Интересно

Най-добрите и най-лошите храни за секс

Най-добрите и най-лошите храни за секс

Може да се окаже, че имате нужда от повече от няколко свещи и хубава музика, за да се настроите за секс. Здравословните навици - от онова, което слагате на масата до упражненията, които правите - могат да ви накарат да се чувствате по-добре и да подобрят сексуалния ви живот. В същото време, има храни и напитки, които буквално убиват либидото. "Връзката между храната и сексуалното желание не е измислица" - казва д-р Синтия Сас, автор на книгата "S.A.S.S Yourself Slim". Ето кои са храните, които тя препоръчва и онези, които съветва да избягвате преди секс.

Най-добрите:

Ягодите са секси. Освен, че изглеждат красиво, те съдържат антиоксиданти, които подобряват циркулацията на кръвта в тялото, смятана за ключова за сексуалното функциониране и на двата пола. Освен това те са богати на витамин C, който се смята за стимулатор за увеличаване на броя на сперматозоидите на мъжете. Ако потопите ягодите в черен шоколад, ще обогатите не само вкуса им, но и ще добавите към вашия секс-стимулант и метилксантини, които могат да активират либидото.

Авокадото е богато на витамин Е, антиоксиданти, калций и витамин B6. Всички те допринасят за забавяне на развитието на сърдечни заболявания и осигуряват добро кръвоснабдяване на органите. Освен това авокадото съдържа здравословни ненаситени мастни киселини, които също укрепват здравето на сърцето. Всички вещества, които помагат на сърцето и кръвообращението са важни за сексуалния живот. Мъжете, които имат проблеми със сърцето, е два пъти по-вероятно да имат еректилна дисфункция, тъй като и двете могат да се дължат на увредени артерии.

Бадемите съдържат цинк, селен и витамин Е, които са важни за сексуалното здраве и плодовитостта.  Цинкът е минерал, който подпомага производството на мъжките сексуални хормони и така стимулира либидото. Както и авокадото, бадемите съдържат здравословни омега-3 мастни киселини. Същото важи и за сусама, така че не се колебайте да поръсвате със сусамови семена здравословни салати или домашно приготвени хлебчета, съветва Сас.

Най-лошите:

Алкохолът ви карат да се отпуснете и разбъбрите на среща и ви прави много по-смели, ако трябва да завържете ново познанство в бар. Но в дългосрочен план, алкохолът може да се окаже един от най-големите врагове на сексуалния живот. Прекалено много алкохол удавя сексуалното желание, намалява ерекцията и чувствителността и води до неразумни решения по отношение на безопасния секс.

Пържолите, макар и източник на протеин и цинк, са богати на наситени мазнини и холестерол Богатата на месо диета може да доведе до повишаване на риска от диабет тип 2, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания, които влошават кръвообращението и сексуалните функции. Според малко проучване, публикувано през 2006 в " Chemical Senses", прекомерната консумация на месо може да влоши телесната миризма.

Мазните храни, които съдържат хидрогенизирани и транс мазнини, могат да се отразят зле на сърцето и да оформят "плака" върху артериите. Пържените картофи са сочени, заедно с други храни, като увеличаващи риска от диабет тип 2, който причинява сексуални и здравословни проблеми и на двата пола. 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане