GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Най-добрите антиоксиданти за здрава кожа...

Здраве

Здрави и красиви

Най-добрите антиоксиданти за здрава кожа

Най-добрите антиоксиданти за здрава кожа

Най-добрите източници на антиоксиданти са витамин А (среща се в яйца, мляко, сладки картофи, моркови), витамин С (в пресни плодове и зеленчуци), витамин Е (в зеленчукови масла, манго, броколи, ядки), полифенолична киселина (в кафе, чай, зехтин, шоколад, червено вино, канела) и каротеноиди (в пресни плодове и зеленчуци, и яйца). По тази формула могат да се намерят и най-добрите антиоксиданти, които са полезни и вкусни.

Горски плодове

Горските плодове са сред най-добрите източници на антиоксиданти. Могат да се включат в диетата ви като смутита, плодови салати, на работа или у дома. Те също са популярен избор за добавка към йогурт. Според вкуса и възможностите ви, можете да избирате от голямо разнообразие.

Зелен чай

Съдържа кофеин, тоест не може да се консумира по всяко време, но от друга страна е богат на антиоксиданти – с една чаша си набавяте повече от тях, отколкото с една порция броколи, моркови или ягоди.

Ябълки

Червените ябълки са най-богати на антиоксиданти – основно в кората им, затова избягвайте да ги белите, просто ги измивайте внимателно.

Йогурт и кисело мляко

Въпреки че не съдържат антиоксиданти, помагат на онези елементи, които работят по подобен начин на антиоксидантите. Добро начало на деня с полезните бактерии и витамин В.

Домати

Една от най-гъвкавите храни – може да се яде приготвена почти по всякакви начин, които можете да си представите. А и освен това са богати на най-силния антиоксидант ликопен, който засилва действието си, когато се съчетае с мазнини като зехтина.

Червено вино

Алкохолът по принцип дехидратира организма ни, но пък червеното вино е доказано полезно, когато се пие в ограничени количества. Освен другите ползи за здравето, червеното вино ни доставя и силни антиоксиданти.

Черен шоколад

Черният шоколад повишава нивата на антиоксидантите по начин, по който млечният шоколад не може. Но ако пиете мляко, докато ядете черен шоколад, най-вероятно ще унищожите положителните му ефекти, затова внимавайте!


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане