GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / НПО в Ню Йорк спасява храна от ресторантите и я да...

Бизнес

Новини

Новини

НПО в Ню Йорк спасява храна от ресторантите и я дава на бездомни

НПО в Ню Йорк спасява храна от ресторантите и я дава на бездомни

RLC е основана през 2013 г. от Робърт Лий и Луиза Чен. Те заедно са завършили университета в Ню Йорк. Оттогава към екипа им се е присъединил и един човек като главен финансов директор – Пол Сън.

По време на следването си Лий и Чен били доброволци към няколко организации, които доставят допълнителна храна за кухните при приютите за бездомни. Именно този опит – заедно с възпитанието в безотпадъчната култура от страна на родителите-корейци – вдъхновило младежите да продължат работата си и да искат да развият своя модел на спасяване на годните храни. Те пожелали да въведат подхода си в ресторанти и заведения из целия си град и отвъд него.

RLC не просто събира годната храна от различни ресторанти и кафенета. Те трупат и данни за всяка храна, която „спасяват“. Това може да помогне на собствениците на ресторанти по-добре да управляват дейността си, за да изхвърлят по-малко храна, а също така рационализира процеса на даряване. Младежите насърчават ресторантите да използват смартфон-приложения, които съобщават на доброволците, когато има храна за даряване. С това в RLC се надяват да могат да популяризират своя модел и един ден да могат да го прилагат в глобален мащаб.

Досега RLC са събрали и раздали над 4500 килограма храна на бездомните. Моделът им бързо набира скорост и поддръжници. Техни „филиали“ се появиха наскоро в Сан Франциско, Албани, Маями и Лос Анджелис.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане