GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Може ли телевизията да предотврати предразсъдъците...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Може ли телевизията да предотврати предразсъдъците?

Може ли телевизията да предотврати предразсъдъците?

Джулия е описана като момиче, което иска да се учи, и върши нещата по малко по-различен начин. Тя, като част от по-голямата кампания, цели да докаже, че децата с аутизъм са като всички останали, и да намали тормоза и предразсъдъците към тях. Липсата на разбиране по тези томи води до дискриминация, а дори и до физическо насилие – проучване показва, че децата с аутизъм са тормозени пет пъти повече от своите връстници. Такова отношение не бива да преживява никое дете. Въпреки че разликите между децата с аутизъм и техните връстници могат да изглеждат значителни, децата споделят нещо много по-важно: уникални качества и таланти, които правят света интересно място.

Изпълнителният вицепрезидент на телевизионното предаване казва, че проектът е част от цялостната вяра, която предаването има: Всички сме различни, но подобни. Още от първите си епизоди през 1969 г. Улица Сезам е начело на социалния активизъм, използвайки герои и истории, подходящи за деца, които да им покажат разнообразието на света. Предаването е обсъждало теми като смъртта, дискриминацията и различни болести. Експерти мислят, че добавянето на дете с аутизъм в предаването ще намали значително лошото отношение и предразсъдъците по темата.

Предаването има силна и дълга история и обучителна роля в обществото за много различни проблеми, свързани с човешкото разнообразие, казва доцентът по психология Джейсън Сийкат от Western New England University. Той мисли, че това е просто следващата стъпка към постигането на общество на равенството и взаимното положително възприемане. 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане