GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Миди с хайвер...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Миди с хайвер

Миди с хайвер

Рецепта

500 г миди

1 чаша бяло вино

сол и черен пипер на вкус

зехтин

Рецептата е предвидена за 2 порции

Приготвяне

Почистете добре мидите, отстранете отворените миди и тези с повредена черупка. Останалите изсипете в дълбока тенджера. Залейте с вода, колкото да се покрият и добавете чаша бяло вино и сол. Включете котлона, затворете с капак тенджерата и задушете, докато не се отворят всички миди, около 5 минути. Дългото варене ги прави жилави, затова не прекалявайте.

Готовите миди могат да се поднесат с черупките или да се извадят. Извадените миди се овкусяват със сол, черен пипер, зехтин и по желание малко лук и се поднасят с черен и червен хайвер.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане