GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Маска за сън следи мозъчните вълни за по-ефективно...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Маска за сън следи мозъчните вълни за по-ефективно наспиване

Маска за сън следи мозъчните вълни за по-ефективно наспиване

Нова маска за сън позволява да се наспим за по-малко време и все пак да се чувстваме напълно отпочинали. За онези, които смятат, че нямат достатъчно будни часове в деня, за да свършат всичките си задачи, да спят по-малко е единственият начин да се справят с ежедневието. В същото време е трудно да се лишат от скъпоценното време за почивка, защото то има ключова роля за продуктивността и ентусиазма.

Маската за сън "NeuroOn" разчита на принципа на полифазния сън, което означава да се спи в няколко кратки интервала от деня. Маската разчита мозъчните вълни и събужда човек в правилния момент, така че едновременно да се чувства освежен и готов да се завърне към задачите си.

Пътуванията, часовата разлика, стресът и начинът на живот влияят на съня ни по същия начин, по който засягат всичко останало. Затова идеята на маската за сън е да "превключи" еднофазния сън към полифазен, за да може да се наспиваме в свободното си време между различните отговорности. Сензори извършват наблюдение на биологичните сигнали, включително на мозъчните вълни, мускулното напрежение и движението на очите. Тази информация се изпраща безжично към смартфона и анализират от свързаното приложение. След като приключи фазата на възстановяващия сън, маската задейства аларма, която събужда човека в състояние на отпочиналост и бодрост


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане