GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Влез във форма / Лесни упражнения в домашни условия...

Спорт

Влез във форма

Влез във форма

Лесни упражнения в домашни условия

Вертикалната преса Кофичките на пейка Обратното гръбно извиване Лицевите опори Упражнение за крака Глутеус мостът

Упражненията обхващат основните мускулни групи и са предназначени за всички – от начинаещи до напреднали. Според интензитета на изпълнението, могат да бъдат идеалния начин за вас да се лишите от излишни мазнини, да оформите желаните мускули или просто да ги поддържате в тонус.

При травми, преди да преминете към изпълнението на комплекса от упражнения, се консултирайте с вашия лекар.

Упражнение за корем

Вертикалната преса е възможно най-доброто упражнение, с което бихте могли да оформите правия коремен мускул. Съществуват различни методи и техники на изпълнение, които се разделят спрямо целите, които искате да постигнете. В нашия случай целта е изгаряне на мазнини.

Упражнение за трицепс

Кофичките на пейка са бутащо многоставно упражнение, което има широко базово приложение в тренировъчните програми на начинаещите. С добиване на тренировъчен опит, движението се използва с второстепенна роля в схемите за тренировки на средно напредналите и напредналите фитнес, бодибилдинг, силово и силово-кондиционно трениращи.

Упражнение за гръб

Обратното гръбно извиване носи жаргонното наименование "супермен". Упражнението е просто и има тонизиращ и укрепващ характер върху редица гръбни мускули. Може да се изпълнява у дома, в спортния комплекс и дори в парка. Не е подходящо за изпълнение, ако имате контузия на гръбнака.

Упражнения за гърди

Лицевите опори и техните безбройни вариации са познати на всички. Опорите са многоставно бутащо упражнение, с основен характер при начинаещи и спомагателен характер при средно напреднали и напреднали трениращи. Това е най-ефективното упражнение за горна част на тялото и упражнения без тежести, след набиранията и кофичките

 

Упражнение за крака

Още едно упражнение, което освен че натоварва цялото тяло, стяга корема, седалищните мускули. Има силов характер и бърз ефект. За изпълнението на това упражнение може да използвате стол или нещо, на което да стъпите. Застанете близо до височината, която сте избрали и стъпете с десния крак отгоре. Цялото стъпало трябва да е на повърхността. Докато изпълнявате упражнението, се опитайте да стягате корема и бедрата, за да имате по-голям ефект от него.

Упражнение за седалищните мускули

Глутеус мостът (лодка) е упражнение за оформяне на седалището и задната част на бедрата, което може да с изпълнява със собствено тегло или с допълнителна тежест, под формата на поставени върху пубиса дискове. Има няколко варианта на изпълнение, според разположението на стъпалата, както дали се изпълнява с един или с два крака. Упражнението е подходящо за жени, които желаят да тонизират и подсилят седалищната мускулатура. Може да го изпълнявате навсякъде, стига да си носите мека постелка


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане