GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Лампа свети 8 часа с „гориво“ от солена вода...

Бизнес

Новини

Новини

Лампа свети 8 часа с „гориво“ от солена вода

Лампа свети 8 часа с „гориво“ от солена вода

Проектът „Устойчива алтернатива за осветление“ ще даде на този народ важен инструмент, чрез който да използва най-изобилния ресурс, с който разполага – солената вода, по безопасен и екологично чист начин.

Мотото на проекта е „Това не е просто продукт. Това е социално движение“. Липа Айса Мийена е съчетала уменията си като член на катедрата по инженерство в университета „Де Ла Сал“ и състраданието си като член на Грийнпийс-Филипини, за да осигури тази лампа за най-непривилегированите общности на островите. Гражданите там сега използват свещи, парафин или ламмпи на батерии, които често причиняват пожари из къщите и изчерпват оскъдните ресурси на семействата.

Лампата със солена вода използва разтвор от една чаша вода, смесена с две супени лъжици сол – или просто солена вода директно от морето. С това тя осигурява 8 часа светлина. Електродът в устройството може да издържи до една година, в зависимост от това колко често и дълго се използва лампата. Самият производствен процес има нисък отпечатък върху околната среда. За страната, която е третата в света с най-много природни бедствия, това наистина може да са много полезни лампи, особено по време на дейностите по възстановяване след бедствия.

Освен всичко друго соленоводната лампа имат възможност да зарежда смартфони и други електронни устройства, което ще стане акцент в нейното приложение по-късно тази година. Въпреки това основната цел на компанията-създател на лампата е да достави тези лампи на селските островитяни, които имат най-голяма нужда от тях.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане