GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Къща на кокили със зелени стени се захранва от слъ...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Къща на кокили със зелени стени се захранва от слънцето

Къща на кокили със зелени стени се захранва от слънцето

Големите градове по свят са изправени пред предизвикателството на непрекъснатото развитие. Най-неотложните проблеми на градове в света са недостигът на пространство за ново строителство и разрушаването на околната среда.

Затова фондацията е приела тази мисия – да съчетае най-иновативните, практически пространства, които са насочени към глобалните екологични проблеми, помагайки на хората да подобрят живота си.

Този малък дом на кокили има много предимства само благодарение на конструкцията си. То се охлажда по-добре зарад подобрената циркулация на въздуха. Посещават го по-малко пълзящи гадини. Земята под него е свободна за други приложения – за съхранение на автомобили, например, а и осигурява сянка. Най-интересното – не се бои от наводнения.

Енергията в него се добива от слънцето чрез соларни панели. Има много да се каже и за прекрасните зелени живи стени по него: те пазят мястото хладно, пречистват въздуха от праха, „изждат“ CO2 от въздуха. Всичко това се полива с уловената дъждовна вода от покрива. Тя се използва и в домакинството. Не е ли страхотно?


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане