GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Къщата Chontay е построена от местен камък, дърво ...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Къщата Chontay е построена от местен камък, дърво и глина

1 2

Марина Вела от Marina Vella Arquitectura – архитектурно студио от Лима – е проектирала къщата Chontay и я е вписала в околния пейзаж, създавайки тактилна и визуална връзка между очарователната околна среда и изкуствените структури. 

Къщата се намира на терен с площ 5800 кв. м. Заобиколена е от земеделски земи. Построена е от устойчиви материали като камък, дърво и глина с помощта на традиционни местни строителни техники. Локално наличните природни ресурси като камък, кирпич, евкалипт и тръстика са използвани сериозно по време на строителния процес. Вевкалиптът е послужил за изграждане на конструкцията, която поддържа лекия покрив „Каризо“ (от тръстикова трева) на терасата. Подовете са направени от рециклирана дървесина, както и вратите, прозорците и щорите.

Местният камък е послужил за изгрждане на огромните, извити стени от суха зидария, която дава форма на двата обема и е устойчива на земетресения. За по-нататъшното укрепване на структурата архитектът е въведел ветивер, който има дълбока коренова система, която прави растението много устойчиво на суша, силни ветрове и земна ерозия.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане