GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Къде през празниците?...

Дестинации

GoBIO пътува

Къде през празниците?

1

ПРИКАЗНА ВИЕНА

В края на годината по традиция човек се замисля за това, което е успял да постигне и онова, което не е успял да осъществи. За мнозина последното означава много пропуснати възможности за пътуване, за опознаване на чужди култури, родни курорти, за релакс у нас и в чужбина.

Нашето предложение за бягство от забързаната реалност през декември е една разкошна предколедна екскурзия, на която да си позволите да усетите коледната магия на Виена. Във Виена няма начин да сбъркате празника – гирляндите, червените панделки, златните и сребърните топки по дръвчетата, миризмата на канела и греяно вино. Всичко е точно както повелява празничната традиция.

В рамките на Европейския съюз Виена е градът с най-високо качество на живота. Не пропускайте възможността да се разходите бавно по „Кертнерщрасе“ и да напазарувате. Това е най-известната и скъпа улица, където обикновено се подреждат пъстри коледни сергии със захаросани сладкиши – хората опитват един, опитват втори и така тълпата се движи бавно и тържествено. Ако човек отиде във Виена по това време ще преживее коледната приказка по-дълго. Така австрийската столица опровергава поговорката „всяко чудо – за три дни“. Ето защо ни се струва, че абсолютният необходим минимум за екскурзия до Виена е петдневен. Така ще успеете да посетите площадите „Мария Терезия“ и този на Героите, двореца Хофбург, катедралата „Св. Стефан”, паметника на Йохан Щраус, прочутата Виенска Опера, музеите на изящните изкуства, на естествената история, на XIX век и XX век в Белведере, на съвременното изкуство, Съкровищницата на Хабсбургите и още много, много незабравими културни и исторически паметници.


Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане