GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Кула за следене за горски пожари преобразена в уют...

Бизнес

Строителство и проектиране

Кула за следене за горски пожари преобразена в уютен мини-дом

1

Преди няколко години Дабни Томпкинс и Алън Колий живеехли е централната част на Далас, Тексас: имали голяма къща, хубава кола и добре платени работни места. Но усещали, че нещо липсва. Преместили се в по-малък дом в Портланд, Орегон. Всичко това се променило, когато научили за изоставените кули за наблюдения за предотвратяване на горски пожари на щатската горска служба. Това те узнали от една книга, която „магически“ им попаднала по време на пътуване с ферибот. След като са били дълго използвани, много от тези структури са изоставени или демонтирани за сметка на повече модерни методи за следене за пожари като например сателитите.

Очаровани от тези издигнати пространства, Томпкинс и Колий започнали да наемат противопожарни станции за почивка през уикенда. В крайна сметка решили да откупят една за себе си, разположена върху парцел от 160 дка в в Орегон.

„Преди около година и половина ние решихме да бъдем напълно безотговорни и да се откажем от работата си, за да се преместим тук,“ разказва Томпкинс. „Отначало решихме да сме тук само в продължение на една година, защото си мислехме, че може да се окаже твърде изолирано, твърде скучно, прекалено провинциално. Но тогава дойдохме тук и започнахме да се срещаме с хора и наистина да се наслаждаваме на този ритъм.

Тяхната къща с площ 37 кв. м. се състои от кухня, отворено жизнено пространство и спалня, достъпна чрез стълба. Въпреки, че може да изглежда малка, тя има и допълнителни зони като открита палуба с панорамна гледка към околната гора-резерват. Има и градина, където те отглеждат част от храната си сами, така че казват, че те не се чувстват „сгъчкано“.

Домът се захранва със слънчева енергия, но има някои странности: традиционните пожарни наблюдателни постове не са имали бани, затова двамата си направили пристройка на нивото на земята и сложили своя душ на открито на палубата. За двойката това е част от очарованието на живота да си близо до природата, казва Томпкинс: „Любимото ми време да си взема душ е когато има сняг навън и трябва да ходя бос през снега на палубата. След като пуснеш топлата вода, това е като Ин и Янг – и гледаш и виждаш заснежената поляна – направо е рай!“

Двамата отбелязват колко красиво тихо е в дома им, без градската какофонията да отвлича вниманието и да ги изморява.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане