GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Красива коса за броени минути...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Красива коса за броени минути

Красива коса за броени минути

Ако сте като повечето жени, усмиряването на косата вероятно ви отнема голяма част от сутринта. Но вече няма нужда да прекарвате часове в усъвършенстване на перфектната прическа. Последната тенденция в стила повелява косата да е небрежна и разрошена. Така че вече можете да сте красиви по последния писък на модата още със ставането от леглото. Разбира се, всички знаем, че ако искаме небрежността да изглежда стилно, трябва деликатна подготовка. Ето няколко лесни прически, които можете да опитате:

 

Балансирани вълни

"Днешните вълни следват повече естественото движение на косата, отколкото в миналото" - казва американският звезден стилист Джени Сифу. За да получите мека текстура, нанесете мус върху мокрите кичури и издухайте със сешоар, без да изсушавате напълно. Веднага разделете косата на 4 малки кокчета и фиксирайте с фиби. Задръжте ги поне 15 минути, преди да ги отпуснете. Увеличете ефекта, като увиете няколко кичура върху ролки, напръскате ги с текстурираща пудра за коса и след това отпуснете. Това придава на косата изискано-небрежен вид, плътност и обем.

 

Хлабава плитка

За тази модерна прическа, първо напръскайте косата с текстуриращ спрей, за да добавите плътност и добро сцепление. Прехвърлете косата през едното рамо, за да направите класическа плитка, оставяйки три секции по-хлабави. Завържете с ластик за коса. След това нежно раздърпайте плитката, разпуснете няколко ефирни кичура около лицето и напръскайте с лак за коса.

 

Разрошена конска опашка

Ако в миналото стилизирането на косата за конска опашка е изисквало много приглаждане и лъскавина, днес тя е разрошена и небрежна. Повдигнете косата към върха на главата кичур по кичур и внимателно прокарайте гребена над ръката, с която държите събраните кичури, за по-пухкава и въздушна текстура. Напръскайте с лак за коса. Фиксирайте с ластик за коса и издухайте със студената струя от сешоара за финално разрошване.

 

Подскачащи къдрици

За максимален обем, подговете косата от вечерта - след измиване, разтъркайте с кърпата и прокарайте гребен през косата. Оставете я да изсъхне, без да използвате сешоар, после нанесете хидратиращ крем за къдрици. Завъртете плътно малки участъци и прикрепете с фиби. На сутринта разплетете и срешете в корените. Прокарайте пръсти през отделни къдрици и добавете капка серум за блясък. Прическата стои красиво и с лента за глава или тиара.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане