GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Красива градска къща в Банкок има 7,5-метрова верт...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Красива градска къща в Банкок има 7,5-метрова вертикална градина

1 2 3

За собственото си жилище управляващият директор на дизайнерското студио Apostrophy е решил да създаде красива вертикална градина, люк на покрива и еклектична колекция от образци на изкуството, което отразява неговите и на семейството му интереси.

Съчетавайки на художествените и функционалните нужди на собственика си, къщата „Feature House” се отличава с различни експериментални функции като зелени площи, произведения на изкуството, интелигентни автоматизирани системи и… люк на покрива. Гостоприемното „тройно пространство“ функционира като обем, покрит с люк на покрива, позволяващ на естествената светлина да достига до вътрешното пространство и която се контролира от автоматична система. Различни ориенталски орнаменти тук са обединени със западните традиции – тибетски диван, екзотични столове и изумителна маса с “мега-размер“ са само няколко примера за еклектичния характер на интериорния дизайн.

В задната част на къщата има вертикална градина с височина 7,5 метра, която създава спокойна среда. Различни растителни видове, както и система поливане, осветление и торене, са пригодени да пасват най-добре това тясно пространство. В допълнение има UV лампи – поставени така, че да може всяко растение да расте еднакво бързо.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане