GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Колиба на кокили за почивка сред природата е постр...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Колиба на кокили за почивка сред природата е построена от дърво и рециклирани материали

Колиба на кокили за почивка сред природата е построена от дърво и рециклирани материали

Замислена е като убежище за хора, които търсят начин да избягат от оживения градски живот, за да прекарат известно време в тишината и мира на природната среда. Малката къщичка е издигната над земята на дървени колони. Замисълът за нея, както стана дума, е на Нозоми Накабаяши, който наскоро се дипломира в архитектурната школа AA’s Hooke Park в Дорсет в Югозападна Англия.

Домът е построен с помощта на комбинация от материали като корк, местно дърво – западен червен кедър – както и регенерирани материали за структурата и остъкляването. Интериорът на къщата включва малка печка на дърва, прибиращо се легло и и малък двор, който осигурява красива гледка към околността. Накабаяши не само е проектирал къщата, но и – заедно с още един човек – я е изградил сам, използвайки акумулаторни инструменти.

Уютната и малка жилищна площ е изработена от шперплат и поликарбонат, а стените й са изолирани с корк. Малкият екип е използвал рециклирани телефонни стълбове за основа на структурата (кокилите),а кедровото дърво е всъщност основният строителен материал.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане