GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Китай посрещна Годината на Коня без фойерверки...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Китай посрещна Годината на Коня без фойерверки

Китай посрещна Годината на Коня без фойерверки

През последните години големите метрополиси в Китай влязоха в заглавията по света с удивително лошото качество на въздуха там. Ситуацията е толкова потресаващо страшна, че смогът на страната може буквално да се види от космоса. Въглищни електроцентрали, увеличаващо се движение на все повече превозни средства, развитие на градските райони, а и огромното промишлено производство – всичко това допринасят за условията, които могат да намалят продължителността на живота на жителите, безспорно увреждат околната среда, та даже може да има вина и за смога в някои градове в САЩ.

Китайската Нова година започна този петък и мнозина посрещнаха вековните фестивални празненства без познатия шум и искри на бляскавите фойерверки. Китайската метеорологична администрация призова градовете в централната и западната част на Китай да се въздържат от озаряващите експлозиви, тъй като те отделят токсични газове и множество твърди частици, които допълнително ще влошат качеството на въздуха. Властите в Пекин дори наредиха жителите на града да използват по-малко ракети и празнични бомбички.

Колко жалко, че нацията, известна с изобретяването на фойерверките, трябва да ги изостави в опит да контролира последствията от бързото развитие на промишлеността си.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане