GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Китай обещава да сложи край на задължителното тест...

Бизнес

Новини

Новини

Китай обещава да сложи край на задължителното тестване на козметика върху животни

Китай обещава да сложи край на задължителното тестване на козметика върху животни

За съжаление правната корекцията ще се прилага само за произведените в страната „неспециализирани“ типове козметика като шампоан, сапун, както и някои продукти за кожата. И все пак това е стъпка в правилната посока.

Групи за правата на животните, козметични компании и потребители приветстваха съобщението, тъй като много от тях участваха в кампания за край на задължителото тестване на козметика върху животни през последните две години. Това е много значим прогрес – промяната се случи много бързо, смята Дейвид Нийл, директор на Animal Asia – група за хуманно отношение към животните. Нийл посочи, че същото решение отне на ЕС доста повече време.

Много от защитниците на животните пазят надеждата, че този ход е предзнаменование за бъдеща пълна забрана за тестване върху животни. Те посочват още, че добрата козметиката е такава, която е безвредна, ако бъде изядена – в края на краищата всички съставки се поглъщат чрез кожата в организма и те трябва да са толкова безвредни, че при изяждане са безобидни.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане