GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Китайско училище трансформира развален влак в студ...

Бизнес

Строителство и проектиране

Китайско училище трансформира развален влак в студентски общежития

1 2

Въпреки че проектът е безспорно чудесен пример за адаптивна повторна употреба, не можем да не се запитаме дали не се чуватват малко „претъпкано“ това пространство.

Влаковите общежития изглеждат малко грозни отвън, но това може лесно да им бъде простено, като се има предвид, че са в процес на обработка. В интервю за китайска държавни медия директорът и основател на художественото училище и основател Ли Гуолианг посочи, че са инвестирани 3 милиона китайски юана за обновяване на влаковата композиция и нейното обзавеждане и изолиране.

Общежитията, които се използват от юли тази година, могат да поберат повече от 300 души. В момента 85 ученици и учители живеят в общежитието, наречено „Зеленият влак“. То се състои от 11 отделни части – всеки вагон е с размер 21 метра дължина и 2,5 метра височина. Според брошура на школата, стаите се отдават под наем за 350 юана на месец за легло във вагонче за 8 човека или за 550 юана на месец за легло в четири-местен вагон. Самите ученици и учители са били поканени да изрисуват външната страна на влаковите отделения.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане