GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Как да харчим по-малко за органични продукти...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Как да харчим по-малко за органични продукти

Как да харчим по-малко за органични продукти

Едновременно с това намаляваме излагането си на химикали и пестициди, които може да съдържат от произведените на конвейер пакетирани храни и и които причиняват здравословни проблеми. Нарастващата консумация на органични храни обаче определя увеличението на цената им. За щастие, има някои начини да харчим по-малко за органични продукти.

Мъдър избор

Би било прекрасно всичко, което купуваме, да е органично, в много случаи обаче това не е никак изгодно за семейния бюджет, тъй като органичните храни в магазините често струват поне двойно по-скъпо от останалите. В този смисъл най-разумно е да купуваме органични само продуктите, които е най-вероятно да съдържат високи нива на пестициди и химикали - ябълки, камби, целина, череши, вносно грозде, маруля, нектарини, праскови, круши, картофи, спанак и ягоди. Хубаво е да купуваме също месото и млечните продукти от проверени източници, за да избегнем хормоните, които могат да съдържат те.

Хранителни кооперативи

Хранителните кооперативи (хранкоопи) са групи от стотици потребители, които са обединени около идеята за хранене с вкусни, качествени и местно произведени продукти. Много от тях продават органични и натурални храни на своите членове и доброволци на намалени цени. Също така те често подкрепят местните производители, като по този начин се редуцират разходите за транспортирането ѝ до купувачите.

Местна и сезонна продукция

Фермерските пазари обикновено предлагат органични продукти на по-ниски цени от много хранителни магазини, защото храната е в сезон и няма нужда да измине половината свят, за да стигне до нас. В пика на сезона си, земеделската продукция е предостатъчно и това понижава цената ѝ. Хората на пазарите обикновено могат да ви разкажат много за предлагата храна. Разучете датите на фермерските пазари в града, който живеете и отделете време за това прекрасно и разтоварващо преживяване.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане