GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Как да споделяме леглото си...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Как да споделяме леглото си

Как да споделяме леглото си

Около 25% от американските двойки решават този проблем, като спят в различни стаи, но това не винаги е желано от хората, защото се усеща като разрив във връзката. Така че какво да предприемете когато…

Партньорът ви хърка и това ви държи будни

Според статистиките по-вероятно е да хъркат мъжете, а проблемът само да се влошава с годините. Един вариант за решаване на този проблем е спящият да бъде обръщан на една страна и това обикновено помага. Ако това не помогне, можете да се обърнете към личния си лекар, който да ви насочи към специалист. Освен това специалисти препоръчват партньорът, който не хърка, да си слага възглавници около ушите, което отбива вибрациите и така те стават по-скоро приспивни.

Лягате си и се будите по различно време

Това може да се случи заради разлики в работното време или вътрешния ни часовник. Можете да намерите лесно решение – разберете се този, който си ляга втори, и този, който се буди първи да бъде по-тих и да не прави нищо в спалнята, което да събуди партньора. Тези, които имат нужда от музика и телевизия, за да заспят, а пък си лягат втори, могат да използват слушалки.

Единият обича да прегръща в съня си, а другият има нужда от пространство

Дори най-близките двойки могат да имат различни предпочитания за това. Това единият да иска пространство може да бъде усетено от другия като отблъскване, а се дължи просто на разлика в навиците на сън. Може отново да се разберете на нещо по средата – да стоите прегърнати, докато не заспи този, който обича близостта, а след това другият да се отдръпне и да спи така. Може и да се разберете да има прозорец от 10-15 минути, в който да се прегръщате и да си говорите преди сън – така ще се задоволяват и някои желания за интимност, които и двамата партньора имат.

Най-важното – не се обезкуражавайте, а водете искрени и продуктивни разговори!

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане