GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Как да се отървем от пърхота у дома?...

Здраве

Интересно

Интересно

Как да се отървем от пърхота у дома?

Как да се отървем от пърхота у дома?

Напълно безвредно състояние, но с чести симптоми като сърбеж на скалпа, сформиране на малки късчета суха кожа, които падат сами и обикновено притесняват хората.

В тази статия ще ви препоръчаме някои бързи и ефективни методи за отърваване от пърхота в домашни условия. Използвайте ги, докато не получите резултат – някои от тях действат само на някои видове скалп, така че не се притеснявайте, ако не получите желания ефект веднага, просто бъдете настоятелни.

Сода и вода

Смесете две лъжици сода с две лъжици вода. Разбъркайте съставките, докато не се получи паста, после нанесете върху скалпа си. С това ще премахнете кожата, която иначе би падала по-дълго, а содата ще помогне на кожата да възвърне здравината си.

Лимоните ще помогнат против сърбежа

Заради естествените киселини в лимоните, те помагат срещу сърбежа и пърхота. Смесете 3 супени лъжици лимонов сок с няколко капки вода и прилагайте сместа на скалпа си веднъж в седмицата.

Ябълков оцет

Дори ябълковият оцет от кухнята може да помогне срещу пърхота. Преди да го приложите обаче, задължително го разредете с вода, за да не изгори кожата ви. Разбъркайте 3 лъжици оцет с 3 лъжици вода. Нанесете на скалпа си, с помощта на памучен тампон, след около минута отмийте.

По същия начин можете да процедирате и с обикновен оцет – смесете равни части оцет и вода, нанесете на скалпа си с памучен тампон. Можете дори да го оставите през нощта и на сутринта да го отмиете с нежен шампоан.

Алое вера

Алое вера е прекрасно и полезно растение, което можете да отглеждате дори сами. Вземете едно листо алое вера, срежете го през средата и извадете гела отвътре. Използвайте този гел, нанасяйки го върху скалпа и косата си, преди да я измиете. Алое вера ще успокои сърбежите и кожата ви, като елиминира пърхота.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане