GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Как да се настроим за страхотен секс...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Как да се настроим за страхотен секс

Как да се настроим за страхотен секс

Всички сме чели съвети какво и как да докосваме, облизваме и прошепваме на партньора, ако искаме да го побъркаме в леглото, но те често пропускат най-важното - ами какво, ако просто... не сме в настроение? След цял ден в работата, стрес покрай децата и родителите, притеснения за финансите и т.н. често се оказваме в ситуация, в която наистина не ни е до секс. С идването на Свети Валентин, от нас като по дефиниция се очаква да сме готови за всевъзможни сексуални приключения, но можем да оставим себе си и партньора доста разочаровани, ако не успеем да изхвърлим от главата си всички проблеми и да се насладим на спокойствие един на друг.

 

Ето то кои са най-честите спирачки на сексуалното желание и как да ги преодолеем:

 

Прекомерен стрес

Ако проблемът са натрупаните стресови събития в работата, имайте предвид, че 10-минутен престой във ваната успокоява повече, отколкото домакинска работа. Иронията е, че сексът е естествен успокоител и релаксант, така че колкото повече го правите, толкова по-несъществен ще ви се вижда стреса и толкова по-малки - проблемите.

 

Неудовлетвореност от външния вид

Разбира се, трудно е да се чувстваме секси, когато смятаме, че сме качили килограми или имаме дефект на тайно място, известен само на нас (и най-често плод на самовнушение!). Партньорът със сигурно забелязва тези неща много по-малко, отколкото ние. В такива ситуации мислете за всичко, което обичате в тялото си и колко е прекрасно, че е здраво, силно и може да извършва всички невероятни движения. Сексът зарежда с енергия и повдига тонуса, така че, ако го правите редовно, ще имате по-голяма мотивация за фитнес и джогинг.

 

Нощни запои

Една чаша вино може и да увеличи сексуалното желание (или поне блясъка в очите!). Но ако с партньора седите с часове над виното, увлечени първо в сладки приказки, после в желание да довършите бутилката, после да отворите втора и т.н., може и никога да не стигнете до леглото. Затова ограничете виното на чаша или по-малко на вечер и ще се наслаждавате на по-пълноценен секс.

 

Нулева енергия

Ако се прибирате от работа изтощени, не чакайте да сготвите и сервирате вечерята, да измиете всички чинии и след това 2 часа да гледате телевизия, преди да започнете с любовната игра. Започнете веднага, след като хапнете и сложите децата да си легнат. Намалете осветлението, пуснете хубава музика и се отдайте един на друг.

Ако всичко това ви звучи разумно, но не виждате никакъв начин да го приложите в ежедневието си, имайте предвид, че сексът е чудесно нещо, но не е задължително. Нищо не убива повече сексуалното желание от думичката "трябва". Посмейте се заедно, послушайте музика, забавлявайте се, почувствайте се близки, отпуснете се - това също е част от любовта, понякога дори по-важна от самия секс.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане