GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Как да се грижим за косата в басейна...

Здраве

Здрави и красиви

Как да се грижим за косата в басейна

Как да се грижим за косата в басейна

Как да се грижим за косата си по време и след плуване?

Фактите: водата в басейна уврежда косата ни!

Ако косата ви не е копринено гладка след басейна, това се дължи главно на хлора и на химикалите във водата. Косата е определено по-суха, по-крехка, а цветът е избелял. През лятото, когато басейна е ежедневие в свободното ни време, трябва да вземем предпазни мерки, за да запазим косата си здрава.

Пазете косата си суха: решение по подразбиране

Не мокрете косата си е очевидното решение! Избягвайте да потапяте косата във водата, опитвайте се да плувате, без да я мокрите. Пробвайте, като я връзвате високо. Добре ще е за косата, ако преди къпане не я подлагате излишно на обработка.

Шапка за къпане: най-доброто решение за защита на вашата коса

Второто решение е да носите шапка за къпане. Сложете си шапка и правете каквото искате в басейна. Косата ви няма да ви притеснява, а красотата и ще се запази. Разгледайте каталозите с летни предложения и ще намерите оригинални плувни шапки, красиви и модерни. По отношение на превенцията, можете да сложите малко масло на върховете на косата си, за да ги предпазите. А ако изплакнете косата си с прясна вода преди басейна, тя ще абсорбира по-малко хлор.

След плуване: някои действия, които са добри за вашата коса

Веднага след като излезете от водата, измийте косата с мек шампоан, а след това използвайте балсам. Вие се къпете всеки ден? Това означава, че трябва да миете косата си ежедневно. Шампоанът за честа употреба е препоръчителен в този случай. Най-добре е да оставите косата ви изсъхне естествено. Сешоари, преси за коса и други маши и без това увреждат косата ви през останалото време. В допълнение към басейна, това и идва прекалено! Най-малкото, я оставете да изсъхне на открито, по-късно я оформете.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане