GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Как да приготвим енергетизиращ бананов хляб с авок...

Вкусно

Рецепти

Как да приготвим енергетизиращ бананов хляб с авокадо

Как да приготвим енергетизиращ бананов хляб с авокадо

Ето рецепта за подобен хляб, зърната в която са подходящи дори за хора на палео диета, не съдържа рафинирана захар и е шокиращо пълен със здравословни мазнини, които карат кожата да грее. Каква е тайната съставка? Авокадо. То дава на хляба плътност и структура и съдържа тонове полезни вещества. Готовият хляб можете да консумирате с шоколад или крем сирене, или просто така. Ето и самата рецепта:

Рецепта: 

1 ½ чаши бадемово брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/4 чаена лъжичка. сода за хляб

2 чаени лъжички канела

½ чаена лъжичка сол

вътрешността на 2 средни плода авокадо

2 средно големи узрели банани

3 супени лъжици. кокосово масло, плюс още за тиган

2 чаени лъжички екстракт от ванилия

5 супени лъжици кленов сироп

1 голямо яйце

½ чаша счукани орехи, неподсладени кокосови или парченца шоколад по избор

Пиготвяне: 

Затоплете фурната на 180 градуса. В средно голяма купа смесете бадемовото брашно, бакпулвера, содата за хляб, канелата и солта. В кухненски робот смелете авокадото и бананите. Добавете 3 с.л. кокосово масло, ванилията, кленовия сироп и яйцето и разбърквайте, докато се смесят добре. Поръсете ядките или шоколадовите парченца, ако ползвате. Поставете тестото във формата за хляб. Печете, докато покафенее и клечка за зъби, вкарана в хляба, излиза чиста - 55-65 минути. Оставете да изстине вършу решетката 10 минути и после върху поставка, за да се охлади напълно.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане