GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Как да използваме лененото семе в кухнята...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Как да използваме лененото семе в кухнята

Как да използваме лененото семе в кухнята

Когато използвате ленено семе, най-добре е да го смелите преди това ( дори в кафемелачка). В противен случй семената просто преминават през организма, без да се извлекат полезните вещества. Ако използвате ленено олио, най-добре е да не го подлагате на термична обработка – това ще унищожи съдържащата се ALA (Алфа-линоленовата киселина) и ще му придаде неприятен вкус.

• Добавете ленено брашно в тестото за кексове, сладки и др.

• На закуска в зърнената каша прибавете и смляно ленено семе.

• Можете да направите сос песто от пресен босилек, чесън, смляно ленено семе, ленено олио и пармезан.

• Направете си палачинки от пълнозърнесто и ленено брашно.

• Добавете ленено брашно в смляно месо или месно руло.

• Можете да намажете вместо масло на филийка ленено брашно, смесено с малко извара и мед.

Изследванията доказват, че ако включите ленено семе в хранителния си режим, създавате условия да се предпазите от сърдечносъдови заболявания и да намалите лошия холестерол


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане